גישור

גישור – דרך להעצמה ופתרון סכסוכים.

מה גורם לחיכוכים בבית משותף

בית משותף – מושג משפטי החובק בתוכו הסדרים למגורים של מספר רב של שותפים במקרקעין.
השיתוף שבין בעלי הדירות נכפה עליהם למעשה שכן הם בוחרים את הדירה לגור בה בלי כל היכרות עם בעלי הדירות האחרים בבית. אין לכאורה שום נושא המשותף לבעלי הדירות.
דיני מקרקעין קובעים כמה הוראות הנוגעות לניהול הרכוש המשותף; והתקנון המצוי שבתוספת לחוק המקרקעין מסדיר כמה עניינים מנהליים לכאורה בנוגע לניהול הרכוש המשותף; אך לבד מכך, אין בדרך כלל היכרות וקירבה בין הדיירים בבית משותף.
במקרים רבים, הדירות מושכרות לשוכרים מזדמנים והריחוק וחוסר העניין אף גדולים יותר.
הרכוש המשותף, כל מה שמצוי מעבר לדלת הדירה, נתפס אצל בעלי הדירות והשוכרים כרע הכרחי ונקודות החיכוך לגביו מעצימים בדרך כלל תחושות של תיסכול, כעס, פערים תרבותיים והעדר נקודות מגע ושיתוף.
פעמים רבות פורצים בין בעלי דירות בבתים משותפים סכסוכים.
בדרך כלל הולכים הסכסוכים ומחריפים, ממררים את חיי בעלי הדירות בבית והעדר שיתוף הפעולה בין הדיירים מביא לפגיעה באיכות חייהם, להזנחה של הרכוש המשותף ובכך לירידת ערך הדירות ולירידת איכות החיים בבית המשותף.
רבים רבים חווים תהליכים אלו בבית משותף ואינם מצליחים לצאת ממעגל התיסכול, הכעס וההזנחה.

הבשורה היא שמצב דברים זה יכול להשתנות ובדרך המעצימה ומשפרת את איכות חיי הדיירים. הכוונה היא להליכי הגישור.

מהו גישור

גישור הוא תהליך לניהול קונפליקטים אך הוא למעשה גם תפיסת עולם המהווה כלי עזר, מנוף, להסדרת מחלוקות, לשיתוף פעולה, להעשרה ולפתיחת ערוצי הידברות ובניית קירבה בין בעלי דירות בבית משותף.
מתחושה של זרות, ניכור וחוסר אונים, לקירבה ואינטרסים משותפים המטופלים תוך מתן תשומת לב למכלול צרכי הדיירים בבית משותף.
המגשר בסכסוכים בין בעלי דירות בבית משותף, צריך להיות בקיא ובעל יכולת ניכרת בנושאים המשפטיים הנוגעים לנושאי הסכסוך.

תפקיד המגשר

כמי שאחראי להעביר לצדדים מידע נכון על התוצאות הנוגעות לפתרונות המוצעים במהלך הגישור, כדי לאפשר לצדדים עצמם קבלת החלטות מושכלות לגבי הסיכונים והסיכויים שבפתרונות המוצעים וכמי שצריך לנסח את ההסכם הסופי באופן שיביא ליישוב הסכסוך על פי הפיתרון שאליו הגיעו הצדדים, נסיונו המקצועי ונסיון חייו הם כלים חשובים ביותר להליך הגישור.

עורכת דין עדה פרנקל-מגשרת

עדה פרנקל אשר שימשה במשך שנים ארוכות בתור המפקחת על רישום מקרקעין, וכמי שהרצתה בבית הספר למשפטים באוניברסיטת תל-אביב, מכירה באופן מעמיק את נושאי הבית המשותף, הסכסוכים והמחלוקות המתעוררים בו, תומכת ומעודדת את הגישה הרואה בהליך הגישור כלי יעיל ומועיל ביישוב מחלוקות.
משמשת כמגשרת ומעורבת בפרוייקטים המעודדים הליכי גישור כדרך להעצמה ופיתוח דיאלוג בקהילת הבית המשותף.

המעוניינים להזמין את הגב' עו"ד עדה פרנקל, לשמש כמגשרת, מוזמנים לפנות בטלפון: 050-7554458

 

Top